Andere lekkere gezonde versnaperingen voor je vogel/aga.

 

Moerbeien vinden vogels erg lekker, vers lijken de zwarte moerbeien op bramen, de verse witte moerbeien vind ik er minder smakelijk uitzien, en de gedroogde witte moerbei  smaakt (voor mij altans), naar krenten.

Maar vogels hebben een andere smaakbeleving dan mensen, dat bewijst denk ik wel de rode peper en cayenne peper waar ze gek op zijn, waar wij nog niet aan zouden denken om een pure peper in onze mond te stoppen.

Ook moerbeien beleven ze kwa smaak volgens mij anders, want mijn vogels zijn er gek op, terwijl ze krenten en rozijnen altijd laten liggen.

De bekendste moerbeien zijn de Morus alba (witte moerbei) en de Morus nigra (zwarte moerbei)

 

De witte moerbei vers.

De witte moerbei gedroogd.

De zwarte moerbei vers.

De zwarte moerbei gedroogd.